Home Forums Mining Šta je rudarenje Monero kriptovalute?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Горан Петровић 3 months, 3 weeks ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #2655

  Šta je to Monero?

  Monero je kriptovaluta, kao i Bitkoin, fokusirana na privatnost, decentralizovanost i skalabilnost, zasnovana na blockchain tehnologiji i terminu proof of work.

  Monero kao i Bitkoin koristi javni novčanik (wallet), dok se proces kreiranja novih jedinica naziva rudarenje, odnosno mining. Tu mi kao korisnici stupamo na delo i kroz njega ostvarujemo sopstvenu zaradu. Ipak, uvid u transakcije koje se odvijanu sa Monerom su poznate samo korisnicima između kojih se realizuju, dok je kod Bitkoina sve javno.

  Ipak, uz pomoć menjačnica moguće je Monero konvertovati u druge kriptovalute, Bitkoin, dinare, dolare ili neku drugu valutu.

  Kako funkcioniše proces rudarenja?

  Kako bi proces rudarenja kriptovalute Monero bio dostupan svima, a u cilju da svi imamo koristi, kreiran je plugin za rudarenje istog koji možete da pronađete na sledećem linku https://chameleon-theme.com/shop/plugins/monero-mining/ .
  Nakon preuzimanja plugin-a za rudarenje Monera i njegove instalacije na vašem WP sajtu, dobićete mogućnost da podesite procesorsku snagu koju računar koristi pri rudarenju Monera i započtnete odmah rudarenje.

  Kako korisnici Vašeg sajta mogu da Vam doprinesu u rudarenju Monera?

  Jednostavno. Plugin sadrži pop-up prozor koji se pojavljuje korisniku pri pristupu Vašem sajtu, sa upitom da li je zainteresovan da pruži svoje procesorske resurse u cilju rudarenja Monero kriptovalute. Ukoliko je njegov odgovor potvrdan, sa njegovom potvrdom započinje rudarenje Monera. Ono što je možda najbitnije, Vaš posetilac rudari Monero za Vas i izrudarena količina Monera ostaje na Vašem sajtu.

  Koliku zaradu mogu da očekujem pri rudarenju Monera na mom sajtu?

  Praćenje ovih statistika Vam je dostupno u okviru samog plugin-a. Takođe, računica je jednostavna.
  Trenutno se isplaćuje 0.000064 XMR za 1 Milion heševa. Ukoliko imate 1 milion mesečno poseta na Vašem sajtu, sa pretpostavkom da svaki korisnik napravi 30 heševa/s (prosečna snaga računara) i pri tom ostaje na Vašem sajtu bar 5 minuta, dobijamo sledeću računicu:

  (1000000 mesečnih posetilaca * 30 heševa/s * 5 minuta * 60 sekundi)/1000000 * 0.000063 xmr = 0.567 xmr / mesečno.

  S obzirom da je trenutna cena Monera u sledećoj relaciji sa Bitkoinom >>
  1 Monero je trenutno 0.02426239 BTC, odnosno 1 Monero je trenutno 370.43$.
  Iz ove relacije dobijamo da mesečno, sa gore navedenim uslovima možete da zaradite do 210.03$ ili 0.01397513664 Bitkoina.

  Kako se vrši isplata Monera?

  Kako bi isplata bila izvršena neophodno je da kreirate Monero Wallet. Pri tome ćete dobiti dva ključa – Private Key and Public Key. Sa Public Key-om moćićete da realizujete sve transakcije, da primate kriptovalutu. Public Key možete da date svakome.
  Sa Private Key je malo drugačije. To je jedinstveni Vaš ključ sa kojim pristupate Vašem novčaniku i njega ne delite ni sa kim, jer u tom slučaju može da dodje do gubitka svih sredstava sa Vašeg novčanika.

  Zašto da koristim The Chameleon Theme za rudarenje Monera?

  The Chameleon Theme je jedinstvena platforma, između ostalog, osmišljena i kao POOL za rudarenje kriptovaluta – Monera odnosno Bitkoina. Svima nam je u interesu da koristimo ovaj POOL kako bismo angažovali što veću procesorsku snagu koju ćemo iskoristiti za rudarenje Monera i na taj način napraviti Monero Block i dobiti mogućnost osvajanja 5 Monera. Osvojeni broj Monera će potom biti podeljeni, na osnovu uložene procesorske snage, svim korisnicima koji su učestvovali u njegovom stvaranju.

  Rudarenje na Vašem sajtu omogućiće Vam stabilnu mesečnu zaradu i stvoriti prostor za kvalitetniji sadržaj samog sajta, bez banner-a koji su do sada to radili.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.